de hondenpraktijk

De hondenpraktijk behandelt honden d.m.v. osteopathisch principe.

Osteopathie is een holistische therapeutische geneeswijze die zich richt op herstel van bewegingsbeperkingen in het lichaam. Deze beperkingen kunnen zijn ontstaan door bv. ongeluk, sport, overbelasting, operatie, stress, verkeerde voeding/huisvesting, enz.

Met subtiele manuele technieken worden spieren, wervels, gewrichten, pezen, zenuwen, organen en (fascia) steunweefsel losgemaakt en behandeld.

We kijken naar de hond in zijn totaal. Dus als de hond last heeft van een kreupel pootje links voor kan het bijvoorbeeld komen uit een blessure van een schouder. Structuren en weefsel zijn in het lichaam zo met elkaar verbonden dat alles elkaar beïnvloedt. Zo heeft het bewegingsapparaat invloed op de functie van de organen en de doorstroming van bloed en hersenvloeistof en visa versa.

(Er zijn wel meer systemen die invloed hebben) Ieder lichaam is dagelijks bezig zichzelf in evenwicht te houden (allostase). Dit zelfherstellend vermogen kan een osteopaat stimuleren en/of ondersteunen.

Osteopathie is een prima ondersteuning wanneer zich een probleem voordoet. Echter het preventieve karakter is nog groter. Voorkomen is beter dan genezen.

Contactinformatie
Walter Pompelaantje, 5397 EZ Lith
06 21 86 3997
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hondenpraktijk.nl

Online afspraak maken?
www.hondenpraktijk.nl/afspraak-maken

Triple O deelnemers